Dordrecht Instrumentaal concert in de Trinitatiskapel

Dordrecht instrumentaal concert in de Trinitatiskapel met AlisaDit concert is het laatste concert in de Alisa van Dijk concertserie 2018. U heeft nog 1 kans haar en haar collega’s live te horen in het jaar 2018 in Dordrecht.

Over het concert in Dordrecht

Violiste en klassiek geschoold zangeres Alisa van Dijk, kondigt met gepaste trots dit concert aan. Het betreft het 11de  concert van haar eigen concertserie 2018 in de Trinitatiskapel te Dordrecht.

Ze hoopt op zaterdag 24 november 2018, samen met Johan den Hoedt ( orgel en piano ) en Edwin Vooijs ( orgel en piano ) een schitterend concert te verzorgen in de mooie akoestische eeuwenoude Trinitatiskapel.

De muzikale vrienden Johan en Edwin zijn muzikaal zeer actief in de regio en studeren op dit moment orgel bij  organist Cor Ardesch. Johan en Edwin treden ook regelmatig samen op.

U hoort deze middag een zeer afwisselend programma. U hoort het hoofdorgel, het positief, de viool , de piano en de menselijke stem. Ook hoort u samenspel maar ook prachtige solo ‘s, vierhandig spel en improvisaties.

Het concert is absoluut bijzonder. Niet alleen vanwege de ongedwongen sfeer en schitterende instrumenten, maar vooral ook door het fraaie programma, de unieke combinatie instrumenten en de humoreske toelichtingen, waardoor er voor iedereen eye-openers (en ear-openers) zullen zijn.

Aanvang en toegang concert Dordrecht

De aanvang van het concert in de Trinitatiskapel van Dordrecht is om 15:30 uur. De kerk is open vanaf 15:00 uur. De entree is gratis. Er zal een collecte worden gehouden voor de onkosten en de musici.

U bent van harte welkom in de Trinitatiskapel op de Vriesestraat 22 te Dordrecht.

Over Alisa van Dijk

Alisa begon haar vioolstudie in Apeldoorn toen ze 7 jaar was. Een paar jaar later verhuisde ze met haar familie naar Canada, waar ze in 2006 haar Bachelor of Music afrondde aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver.

Ze studeerde daar onder andere bij Paul Kling. Ze nam ook deel aan een aantal gerenommeerde masterclasses, zoals het Banff International Festival, het Orford Arts Centre en het Mozarteum in Salzburg.

Violist en zangeres

Alisa heeft veel ervaring opgedaan als uitvoerend musicus in solo- en kamermuziekrecitals en in orkestverband, zowel in Canada als in Nederland. In 2012 keerde Alisa terug naar Nederland om viool te studeren bij Ilona Sie Dhian Ho. In 2014 behaalde ze haar uitvoerend musicus diploma aan het Prins Claus Conservatorium. De laatste jaren treedt ze ook op als zangeres.

Docent

Behalve uitvoerend musicus is Alisa ook viooldocent. Tevens heeft ze de Master Muziek Pedagogiek afgerond aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij viool en zang studeerde, o.a. met Liesbeth Ackermans (viool), en Kees-Jan de Koning (zang). Ze bespeelt een Viotti Stradivarius viool gemaakt door Hermann Janzen uit Mission, B.C. in Canada.