Dirk Jan Versluis speelt Bach in Julianakerk Dordrecht

Dirk Jan Versluis speelt Bach in Julianakerk DordrechtOp zaterdagmiddag 23 maart 2019 aanstaande hoopt organist Dirk Jan Versluis een orgelconcert te verzorgen in de Julianakerk te Dordrecht. Versluis zal het fraaie in 2006 gebouwde Edskes-orgel bespelen.

Versluis zal het fraaie in 2006 gebouwde Edskes-orgel bespelen. Dirk Jan Versluis heeft het plan opgevat alle orgelwerken van J.S. Bach in de komende zeven jaren te gaan uitvoeren.

Aanvang en toegang Dirk Jan Versluis

Dit is het eerste concert van dit bijzondere en unieke project. Dirk Jan zal vanaf 15:30 uur een toelichting verzorgen op de te spelen werken. Het concert begint om 16:00 uur en is gratis toegankelijk, wel wordt er een collecte gehouden.

Na afloop is er gelegenheid iets te drinken in de hal van de kerk en cd’s van de organist aan te schaffen. Iedereen is hartelijk welkom. De kerk vindt u aan de Mauritsweg 286. De kerk ligt op loopafstand van het station en in de buurt van de kerk kan gratis worden geparkeerd.

Over Dirk Jan Versluis

DIRK JAN VERSLUIS (1987) is psycholoog en musicus. Hij begon jong met experimenteren achter de klavieren, kreeg orgelles vanaf zijn zesde en werd kerkorganist op zijn twaalfde. Zijn leermeesters in die jaren waren Arie Burggraaf, Jaap Nieuwenhuijse en Gerrit Christiaan de Gier.

Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voltooide hij zijn Master of Music bij Jos van der Kooy. In diezelfde periode studeerde hij Gezondheidspsychologie en deed hij inspiratie op als registrant in de Haarlemse Bavo en in masterclasses van o.a. Guy Bovet, Ton Koopman en Daan Manneke.

Dirk Jan houdt zich graag bezig met muzikale projecten. Zo nam hij deel aan uitvoeringen van ‘The Planets’ van Holst en de integrale orgelwerken van Buxtehude. In het Mendelssohn-jaar 2009 voerde hij al diens orgelsonates uit, en in 2014 speelde hij in de Amsterdamse Westerkerk de zeven koraalfantasieën van Reger. Dit jaar begint hij aan een jongensdroom: een zevenjarig project waarin hij alle orgelwerken van Bach zal uitvoeren op orgels in gereformeerde gemeente-kerken.

In het dagelijks leven is Dirk Jan actief als zelfstandig gevestigd psycholoog en specialiseert hij zich onder meer in het begeleiden van musici, sporters en podiumkunstenaars. Hij is praktiserend kerkorganist en op bescheiden schaal actief als solist, begeleider en componist van koraalmuziek. Sinds 2011 is hij VOGG-voorzitter. In 2017 verscheen een dubbel-cd op het label Diamond Line van Excellent Recordings met gevarieerd repertoire op drie grote Boogaard-orgels. Sinds 2018 vormt hij een orgelduo met Iddo van der Giessen.