Den Haag paasconcert Peter Eilander

den haag paasconcert peter eilanderOp maandag de 2e paasdag op 2 april 2018 wordt er een paasconcert gehouden in Den Haag door Peter Eilander.

Aanvang en toegang concert in Den Haag

De aanvang van het concert met Peter Eilander in Den Haag is 15:30 uur. Het concert wordt georganiseerd door Stichting Vox Humana.

U bent van harte welkom in de Evangelische Luthersekerk op de Lutherse Burgwal 7 in Den Haag.

Over Peter Eilander

Peter Eilander is organist van de Eben-Haëzerkerk te Apeldoorn. Hij begon zijn loopbaan als organist op tienjarige leeftijd in de Tabernakelkerk te Vaassen. In 1974 werd hij organist van de Rehobothkerk te Heerde. Vanaf 1981 is hij organist van de Eben-Haëzergemeente te Apeldoorn.

Hij studeerde op het conservatorium te Zwolle bij Dorthy de Rooy en Epke de Jong. Daarna volgde hij interpretatielessen bij Nico Waasdorp en Jan Bonefaas.

Als organist speelt Peter Eilander zowel in Nederland als in het buitenland.

Dirigent

Peter Eilander is dirigent van het christelijk gemengd koor Cantate Deo te Amersfoort, het christelijk mannenkoor Higgajon te Harderwijk en het christelijk mannenkoor Door Eendracht Verbonden te Werkendam.

Docent

Als docent is Peter Eilander verbonden aan het Muziek Onderwijs Centrum te Holten en heeft een uitgebreide lespraktijk. Leerlingen, afkomstig uit het hele land, komen vooral voor zijn romantische interpretaties en zijn aanpak van de begeleiding tijdens erediensten.

Hij heeft als organist, dirigent en begeleider van koor- en samenzang verschillende opnamen op zijn naam staan. Peter heeft op 4 cd’s alle 8 orgelsonates van Alexandre Guilmant opgenomen. De nieuwste cd werd opgenomen op het imposante orgel van de Dom te Riga met als titel: Bach & Influence.

Hij ontving in 1993 en 2006 Franse onderscheidingen voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. Tijdens het 50 jarig jubileumconcert van Cantate Deo in november 2015 werd Peter Eilander geridderd in de orde van Oranje Nassau.