De Wijnstok te Dordrecht concert met Johan den Hoedt

De Wijnstok te Dordrecht concert met Johan den HoedtOp zaterdagmiddag 2 maart 2019 speelt organist Johan den Hoedt een boeiend programma op de 2 orgels in kerkgebouw ‘de Wijnstok’ te Dordrecht/Dubbeldam.

Aanvang en toegang in De Wijnstok te Dordrecht

De aanvang van het concert in De Wijnstok te Dordrecht is 15:00 uur. De deur is open om 14:30 uur.  De toegang is gratis, wel is er een collecte voor de onkosten. U kunt parkeren gratis op het parkeerterrein voor de kerk.

Kerkgebouw ‘de Wijnstok’ staat aan de Dubbelsteijnlaan West 70 te Dubbeldam/Dordrecht.

Over het concert in De Wijnstok te Dordrecht

Johan is sinds enkele jaren verbonden als organist aan ‘de Wijnstok’ en organiseert een orgelserie rond de orgels van deze kerk.

Johan is volop actief als musicus in Dordrecht en omgeving. Zijn recente solo cd is zeer positief ontvangen door de vakbladen.

Op het kistorgel hoort u Allein Gott in der Höh sei Erh van Jan Pieterszoon Sweelinck. Op het hoofdorgel speelt Johan een Praeludium et Fuga in G dur bwv 541. Hij vervolgt het programma met Von Got will ich nicht lassen van Jan Welmers. Daarna speelt Johan de complete 6de sonate van Felix Mendelssohn Bartholdy en sluit dit boeiende concert af met de bekende Toccata van Jan Nieland.

Kistorgel

  1. Allein Gott in der Höh sei Ehr Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621)

Orgel

  1. Praeludium et Fuga in G dur bwv 541 Johann Sebastian Bach (1685-1750)
  2. Von Gott will ich nicht lassen (Nachtmuziek)                                     Jan Welmers (1937)
  3. Sonate VI Felix Mendelssoh Bartholdy (1809-1847)   -Choral

-Andante sostenuto

-Allegro molto

-Fuga

-Andante

  1. Toccata                                                                          Jan Nieland (1903-1963)

Over Johan den Hoedt

Johan den Hoedt werd geboren op 5 september 1970 in Ridderkerk. Nadat hij orgellessen van zowel Henk Rijnsaardt, als van Frans van Tilburg had gehad, studeerde hij orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer.  Thans volgt Johan lessen bij Cor Ardesch te Dordrecht.

In Utrecht volgde hij de meerjarige dirigentenopleiding van het SNK, alwaar Hans Noyens (koordirectie) en Marjolein Berkvens (stemvorming) zijn docenten waren.

Momenteel is Johan als organist verbonden aan De Wijnstok te Dordrecht (Dubbeldam) en de  Maranathakerk te Werkendam.

Johan geeft orgel- en pianolessen. Daarnaast geeft hij orgelconcerten  en treedt hij regelmatig op als begeleider van koren en solisten. Bovendien is hij dirigent van Christelijk Gemengd Koor “De Slagsingers” te Barendrecht, Protestants Kerkkoor “I Believe” te Boskoop, Mannenkoor “Onderling Genoegen” te Nieuwendijk en het Brandweermannenkoor Zuid-Holland-Zuid te Dordrecht, en enkele seniorenkoren in Dordrecht.