De Doelen te Rotterdam concerten met Passie

De Doelen te Rotterdam concerten met PassieOp zaterdagmiddag 13 april 2019 wordt er een concert gehouden voor Passie in de Doelen te Rotterdam.

Aanvang en toegang concert De Doelen te Rotterdam

De aanvang van het concert in de Doelen te Rotterdam is 14:00 uur. De toegangsprijs voor het concert is €26,00 per persoon.

U bent van harte welkom in De Doelen op het Schouwburgplein 50 te Rotterdam.

Over het concert in de Doelen te Rotterdam

Voor de derde keer organiseert Peter Burger met zijn gezamenlijke koren een concert in de Doelen. Het gelegenheidskoor telt meer dan 400 zangers en zangeressen, afkomstig uit de koren IKK Nieuwpoort Langerak, Fiducia Ede, Adoramus Hazerswoude en Immanuel Katwijk.

Eerder presenteerde hij in de Doelen het project ‘Alfa en Omega’ en het oratorium ‘Jozef’. Bij dit concert is het thema Passie en Pasen en volgen we het verhaal van het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Een afwisselend programma waarin ook het mannenensemble Cantare uit Woudenberg een rol heeft. Massale koorzang afgewisseld met de sonore mannenstemmen van dit ensemble, geleid door André van Vliet.
De koren worden begeleid door een groot gelegenheidsorkest.

Over de dirigent Peter Burger

Peter Burger is geboren en getogen in het dorp Waddinxveen. Al vroeg kreeg hij de liefde voor muziek, in het bijzonder voor het orgel van huis uit mee. Op jonge leeftijd is hij begonnen met orgelles nemen. Diverse leraren hebben hem onderwijs gegeven in verschillende soorten muziek. Uiteindelijk heeft Peter bewust gekozen voor de kant van het geestelijke lied, om op die manier God te kunnen loven en te aanbidden. Naast het begeleiden van koor- en samenzangavonden is Peter vaste organist in de Hervormde gemeente van Waddinxveen.

Peter wordt de laatste jaren ook regelmatig gevraagd om op kooruitvoeringen of CD opnames mee te spelen op de synthesizer. Ook is hij actief op het gebied van het organiseren van concerten, en helpt hij Jan Quintus Zwart regelmatig bij de opnames en producties van nieuwe cd’s en DVD’s.

Op dit moment heeft Peter Burger 5 koren: Chr. Gem. Koor Adonai uit Waddinxveen, Christelijk Regiokoor Adoramus te Hazerswoude, Christelijk Gemengd Koor Immanuël te Katwijk, Chr. Gem. Koor Fiducia te Ede en het InterKerkelijkKoor te Nieuwpoort-Langerak.