Cellosonates in de Augustijnenkerk van Dordrecht

Augustijnenkerk van Dordrecht celllosonates Op zaterdag 20 april 2019 aanstaande zullen in de Augustijnenkerk van Dordrecht met Hanneke Rouw (cello) en Masha Galperina(vleugel) een uniek concert verzorgen.

Aanvang concert in de Augustijnenkerk van Dordrecht

De aanvang van de Augustijnenkerk van Dordrecht met het concert is 20.00 uur en de entree bedraagt € 10,00. Van harte welkom!

De locatie van het concert is in de Augustijnenkerk aan de Voorstraat 216 in Dordrecht.

Over het concert in de Augustijnenkerk van Dordrecht

Zij spelen de cello sonate in d klein van Debussy en de cello sonate in C groot van Prokofjev. Zij sluiten af met een werk van Piazzolla. Hanneke Rouw speelt op een Duitse cello uit begin 20e eeuw. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu Het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours.

Masha Galperina is geboren in St. Petersburg, Rusland, en kwam in 2002 naar Nederland waar zij lessen kreeg van Lena en Michael Markov. Vanaf 2005 studeerde ze bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle. In 2012 is ze aldaar afgestudeerd met een 9,5 met onderscheiding voor haar eindexamen. Zij studeerde verder bij Frank Peters.
Masha won onder andere driemaal de 1e prijs bij het Prinses Christina Concours Oost.

Over Hanneke Rouw

Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland getourd met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré en Shostakovich. Tijdens deze tournee werd zij onder andere begeleid door de Nederlandse pianiste Anouk de Jong en de Russische pianiste Sofia Vasheruk. Vanwege het succes van deze tournee gaat Hanneke Rouw komend seizoen nogmaals op tournee door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland.