Cd Stille nacht van het Hollands Mannenensemble

Cd Stille nacht van het Hollands MannenensembleOp deze single-CD Stille Nacht van het Hollands Mannenensemble staan 8 nostalgische kerstliederen, gezongen door het Hollands Mannenensemble onder leiding van Joost van Belzen. Jaap Kramer bespeelt de vleugel.

Tracklist van de cd Stille Nacht

Op deze cd Stille Nacht staan de volgende liederen die ten gehore zijn gebracht.

1. “Stille nacht”
2. “’t Is geboren het Goddelijk Kind”
3. “Sanctus”
4. “Het Kerstverhaal”
5. “O Kindeke klein”
6. “Adoramus”
7. “Lied voor Jezus”
8. “God and God alone”

De prijs van deze cd is € 6,95 per stuk.

Bestel deze cd nu

Over Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Koren

Joost is als organist en pianist verbonden aan diverse koren zoals het Het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht, Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren, Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Rhenen en Het Hollands Mannen Ensemble.

Samenwerkingen

Joost werkt veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo “4-handen”. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Amerika. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs.

Docentschap

Joost is ook werkzaam als muziekdocent op het Gomarus Scholengemeenschap in Zaltbommel. en werkt voor uitgeverij W&B. Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.