Cd: Psalmen zingen in de Dom (van Utrecht)

cd psalmen zingen in de DomOp Tweede Paasdag werd in de Domkerk in Utrecht de Psalmzangdag gehouden waarbij psalmen gezongen worden.

De toelichting werden door een toelichting voorzien door Dominee R.W. Mulder. Hij is predikant van de Hersteld Hervormde gemeente te Montfoort. De samenzang wordt begeleid door Harm Hoeve. De psalmen worden niet-ritmisch gezongen uit de berijming van 1773.

Over Harm Hoeve

Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen in de gemeente Staphorst.

Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging hij naar het conservatorium, eveneens in Zwolle. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft hij piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor. Verder volgde Harm Hoeve lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem. Op 24-jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival; een interpretatiewedstrijd voor studenten aan diverse conservatoria in Europa.

Als kerkorganist is Harm Hoeve verbonden aan de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Rouveen. Hier is hij, na twee jaren orgelles, op 12-jarige leeftijd begonnen met het begeleiden van de gemeentezang. In deze kerk gaf hij ook zijn eerste orgelconcert. Inmiddels is dit uitgegroeid tot concerten door het hele land. Ook het buitenland wordt bezocht.

De tracklist met psalmen

Op deze nieuwe cd zijn de volgende nummers opgenomen.

1. Psalm 118: 13 en 14
2. Psalm 16: 4, 5 en 6
3. Psalm 115: 1 en 9
4. Psalm 42: 1, 3 en 5
5. Psalm 22: 12, 14 en 16
6. Psalm 30: 2, 3 en 8
7. Psalm 21: 1, 4 en 5
8. Psalm 72: 7, 10 en 11

De prijs van deze cd is: €14,95 per stuk

Bestel deze cd nu