Cd: Looft Zijn grote Naam met Jeduthun en Vox Jubilans

cd Looft Zijn grote Naam jeduthun en vox jubilansBreng twee goede koren bij elkaar en je hebt gegarandeerd urenlang luisterplezier. Die gedachte vormde misschien de motivatie voor de cd ‘Looft Zijn grote Naam’ van christelijk mannenkoor Jeduthun en de Hervormde gemengde zangvereniging Vox Jubilans.

Beide koren brachten samen een cd uit met muziek die technisch goed in elkaar zit. De titel van de cd doet echter vermoeden dat het de koren en hun dirigenten “niet alleen om de kunst, maar ook om de gunst” was te doen. Waarom zou je anders Zijn grote Naam centraal willen stellen?

Over de cd “Looft zijn Grote Naam” met Jeduthun en Vox Jubilans

Op de cd nemen beide koren de helft van de nummers voor hun rekening. Achter op de cd is te zien dat de koren elkaar letterlijk afwisselen: de oneven nummers zijn afkomstig van Jeduthun, de even nummers van Vox Jubilans.

Beide koren zingen zuiver en helder, waardoor de cd een genot is om naar te luisteren. Tegelijkertijd laat de tracklist zien dat er eens niet voor de bekende ‘meezingers’ is gekozen, maar voor wat minder toegankelijke liederen, zoals ‘O divine Redeemer’ van Gounod en ‘Beati Mortui’ van Mendelssohn.

De koren laten horen deze muziek goed in de vingers te hebben. Doordat de muziek minder bekend is en minder toegankelijk is dan veel ‘cd-muziek’ wordt er echter wel veel van de luisteraar gevraagd met het gevaar dat uiteindelijk de verveling toeslaat. Het zullen daarom waarschijnlijk vooral de doorzetters zijn die de cd blíjven luisteren en zich de mooie teksten eigen zullen maken.

Tracklist cd Looft Zijn grote Naam

Op deze cd zijn de onderstaande nummers te beluisteren.

1. De hemelen juichen (Psalm 19)
2. Our praise awaits Him 3. Psalm 106 A.Kortleven 4.54 Jeduthun, orgel en trompet
4. Geest van God
5. Wees mijn leidsman
6. O divine Redeemer
7. Psalm 32
8. Klem vast aan de Rots u
9. O eeuw’ge Vader, sterk in macht
10. Vrucht dragen
11. Beati Mortui
12. Abide with me; ‘t is eventide
13. Looft den Heer gestadig (Psalm 107)
14. Liefde
15. Als des werelds glans verdwijnt
16. Psalm 100 naar een idee van
17. Als de Heiland zal verschijnen

De prijs van deze cd is: €14,95.

Bestel deze cd nu