Carina Bossenbroek en Jolanda van der Wege met Duo 4 handen

Carina Bossenbroek en Jolande van der Wege samen met Duo 4 handenOp D.V. zaterdagavond 7 augustus 2021 wordt er een online concert gehouden door Duo 4 handen met Carina Bossenbroek en Jolanda van der Wege op panfluit.

Aanvang concert Carina Bossenbroek en Jolanda van der Wege met 4 handen

De aanvang van het concert in de Grote kerk van Tholen met Duo 4 handen en Carina Bossenbroek en Jolanda van der Wege is 20:00 uur. U kunt dit concert gratis volgen via de Youtube kanalen van Peter Wildeman of via www.4handen.nl. Een vrijblijvende gift wordt op prijs gesteld.

Carina Bossenbroek en Jolanda van der Wege bespelen de panfluiten.

Over Carina Bossenbroek

Carina Bossenbroek (1993) begon op 9-jarige leeftijd met panfluitlessen nadat zij haar AMV- diploma op de muziekschool had behaald.Ze begon haar lessen bij Gerard Rijken van Olst en Gerlinda van den Berg. Op 13-jarige leeftijd begon ze privé lessen te volgen bij de bekende panfluitiste Liselotte Rokyta.

Jong Interclassic concours

In 2010 heeft Carina meegedaan met het jong Interclassic concours, en won ze dit concours in haar categorie. Naar aanleiding hiervan is haar debuutalbum “Sensation” verschenen.

In de zomer van 2012 heeft zij tijdens een panfluitfestival een masterclass gevolgd bij de wereldberoemde Roemeense panfluitist Gheorghe Zamfir. Ook heeft Carina tijdens andere internationale panfluitfestivals masterclasses gevolgd van o.a. Radu Nechifor, Boris Rudenco, Vasile Iovu, Gheorghe Rizea.

In Oktober 2017 werd Carina uitgenodigd om op te treden op het festival “The enchanting flute” in Tsjechië.Wegens succes werd ze daar in 2018 opnieuw voor uitgenodigd.

Concerten en concertreizen

Carina verleent regelmatig haar medewerking aan concerten in combinatie met koren en diverse musici. Ook heeft zij aan verschillende cd opnames haar medewerking verleend.

Carina heeft al verschillende concertreizen gemaakt waaronder naar Zuid Afrika, Normandië, Wenen en Praag. Momenteel volgt Carina nog regelmatig lessen bij Liselotte Rokyta.

Over Peter Wildeman

Peter Wildeman is geboren te Lisse in 1972.Hij begon zijn orgellessen op 7-jarige leeftijd bij Leen Schippers.

Na de lagere school werd hij al organist bij diverse koren, zoals het meisjeskoor de Jonge Lofstem en mannenkoor Datheen. Jan Bonefaas in Gorkum leerde Peter de beginselen van het componeren, terwijl Nan de Cock (pianodocente uit Lisse) Peter aanleerde dat pianotechniek anders is dan orgeltechniek. Tijdens de Meao-periode in Amersfoort kreeg Peter wekelijks koordirectielessen van Cees het Jonk. Tegelijkertijd zanglessen op de muziekschool te Lisse. Op de Schumann-Akademie in Amsterdam kreeg zijn ontwikkeling een verdieping.

Door de Vereniging Organisten Gereformeerde Gemeente werd hij gekozen als kerkorganist in de Gereformeerde Gemeente te Lisse.

Koren en begeleiding

Vanaf zijn 20e dirigeerde Peter diverse koren. Momenteel is hij dirigent van de volgende koren: Jongerenkoor Lois, Jongerenkoor Ons Eiland, Het Hollands Jongerenkoor, Jong Mannenkoor Salomo, Jong Dameskoor Shira, Amazing Grace Choir, Jongerenkoor Cantilena en Jeugdkoor Asaf uit Werkendam.

Hij is begeleider bij diverse koren zoals het Groot Klassiek Koor en het Groot Reformatiekoor.koren Deo Juvante uit Kesteren.

Activiteiten

Samen met Joost van Belzen treedt hij zeer regelmatig als muzikaal duo op. Als directeur van uitgeverij Interclassic Music brengt hij jaarlijks zoʼn 25 cdʼs op de markt, niet alleen van hemzelf maar ook van andere musici. Peter heeft als slogan: ʻZelf heb ik een kans gehad, die misgun ik andere, jongere musici ook niet.ʻ Peter Wildeman zijn muziek wordt all over the world gehoord, maar bijzonder in Nederland. Zijn muziek wordt zeer regelmatig uitgezonden op de (digitale) media.

Peter is kerkorganist in de Ger. Gemeente van Tholen, waar hij het prachtige van Oeckelen-Steendam- orgel bespeelt. Peter geeft jaarlijks een groot aantal internationale concerten. Jaarlijks geeft hij een tour in Canada en de USA. Daarnaast doet hij landen aan als Belgie, Frankijk, Duitsland, Tsjechie, maar ook landen als Israël en Groot Britannie. Het instrumentale album: wereldberoemde instrumentale melodieën, werd met goud bekroont, en is inmiddels platina. Dankzij de digitalisering zijn al Peters Cd-albums digitaal te beluisteren via Familystream.