Bovenkerk van Kampen zangavond Evangelisatie Leeuwarden

Bovenkerk van kampen zangavond evangelisatie leeuwardenOp vrijdagavond 11 mei 2018 wordt in de Bovenkerk van Kampen een zangavond gehouden.

Aanvang en toegang zangavond Bovenkerk van Kampen

De aanvang van het concert in de Bovenkerk van Kampen is 19:00 uur. De kerk is om 18:30 uur open. De toegangsprijs is €7,50 voor iedereen die ouder is dan 12 jaar. Kinderen tot en met 12 betalen €2,00.

Er zal een collecte worden gehouden voor de Evangelisatiepost in Leeuwarden.

U bent van harte welkom in de Bovenkerk op de Koornmarkt 28 in Kampen.

Medewerkenden concert Bovenkerk van Kampen

Aan het concert in de Bovenkerk van Kampen wordt medewerking verleend door mannenkoor Elim uit ‘s Gravenpolder onder leiding van Joost van Belzen. De organist is Cees van der Hart. Verder wordt er medewerking verleend door het Urker mannenkwartet onder leiding van Gerwin van der Plaats. Ook werkt het gemengd koor Deo Juvante uit Kesteren onder leiding van Joost van Belzen mee. Peter Wildeman bespeelt de piano. De opening wordt verzorgt door evangelist S. de Visser

Over Gerwin van der Plaats

Gerwin van der Plaats kwam al vroeg bij de regelmatige kerkgang onder de indruk van het meest veelzijdige instrument: het kerkorgel.

Zijn vader herkende mogelijkheden en bracht hem op zeer jeugdige leeftijd de basisbeginselen van het notenschrift bij. Toch heeft de verdeelde aandacht zijn muzikale ontwikkeling bepaald niet vertraagd. Al op 9-jarige leeftijd begeleidde Gerwin met een heuse aanstelling de kerkdiensten van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Nieuwegein op het tweeklaviers orgel van de Dorpskerk te Jutphaas.

Gerwin’s talenten werden verder ontwikkeld bij Jaap Zwart Sr. en Herman van Vliet, terwijl hij intussen de gemeentezang op het orgel van de Opstandingskerk te Utrecht Noord-West ging begeleiden.

Met buitengewone belangstelling volgde hij de optredens van Grote Namen op de orgelbanken. Kunstenaars en idolen van het formaat Piet van Egmond en Klaas Jan Mulder, over wie hij een enorm documentatiearchief aanlegde.

Gerwin van der Plaats is nu als vaste organist verbonden aan de Driestwegkerk (PKN) te Nunspeet en de Hoeksteen (PKN) te IJsselmuiden. De musicus beleeft van tijd tot tijd veel plezier aan het bespelen van theaterorgels; zeer gecompliceerde instrumenten waarvan hij de ontelbare registratiemogelijkheden intensief uitbuit. Deze ‘andere liefde’ voor een helaas uitstervende soort brengt hij graag tot uitdrukking in bijzondere concerten. Als begeleider op orgel en piano treedt Gerwin regelmatig op bij uitvoeringen van koren en muziekgroepen.

Hij is nu als dirigent verbonden aan het Interkerkelijk koor Immanuël te Harskamp, het Christelijk Gereformeerd kerkkoor Zingend Getuigen, het kleinkoor Musica Religiosa en -als opvolger van de door hem zeer bewonderde Klaas Jan Mulder- van het Christelijk Kamper Mannenkoor Door Eendracht Verbonden, alle te Kampen. Tevens is hij dirigent van het Urker Mannenkwartet. Als vaste begeleider is hij verbonden aan het Hervormd Kerkkoor te Kampen, het Interkerkelijk kerkkoor te Dronten, beide o.l.v. Harry Hamer en aan de maandelijkse diensten van Zingend naar de Zondag in de Poststraatkerk te Stadskanaal en de Welkomstdiensten in de Jozefkerk te Assen.