Bovenkerk te Kampen kerstconcert Mannenkoor Stereo

Bovenkerk te Kampen kerstconcert mannenkoor stereoIn de vertrouwde omgeving van het interieur van de Bovenkerk te Kampen  zal op D.V.  zaterdag 15 december 2018 het traditionele Kerstconcert plaatsvinden van mannenkoor Stereo.

Over het concert

Het Christelijk Genemuider mannenkoor Stereo heeft  na maandenlange koorrepetities  de koorstukken voor het kerstconcert rond het  naderende Kerstfeest 2018  vastgesteld.

Aan de hand van de aloude  advents- en kerstliederen wordt u door het koor als het ware door de heilsgeschiedenis geleid.  Bijgestaan door  de uitstekende professie van  het Ars Musica orkest, organist, vleugel, slagwerk en soliste is een  prachtig concert  te  verwachten hetwelk  u niet moet  missen.

Het geheel staat onder  de al even vertrouwde leiding van Stereo’s bezielende  dirigent Harm Hoeve.  Met gedrevenheid loodste Harm  Hoeve in de achterliggende maanden zijn mannen  met soms soepele, soms strakke hand door het advents-  en  kerstrepertoire 2018. Met zijn aandacht voor fortissimo’s , pianissimo’s , accenten en uitspraak kunt u  een prachtig concert tegemoet zien.  Kortom het  altijd weer boeiende samenspel tussen  vakkundige dirigent  Hoeve,  zijn mannen en musici levert ongetwijfeld weer heel mooie muzikale momenten op.

Aanvang en toegang Bovenkerk te Kampen

Dat alles in een verwarmde  monumentale Bovenkerk van Kampen met zijn geweldige akoestiek en  magnifiek Hinsz orgel op zaterdag 15 december 2018.  De aanvang van het concert in de Bovenkerk van Kampen is om 19:30 uur. De kerk gaat om 19:00 uur open. De toegangsprijs is €5,00 voor kinderen tot en met 12 jaar en vanaf 13 jaar is toegangsprijs €15,00 per persoon.

Medewerkenden concert Bovenkerk te Kampen

Aan het concert in de Bovenkerk te Kampen wordt medewerking verleend door Christelijk Genemuider mannenkoor Stereo onder leiding van Harm Hoeve. Daarnaast wordt medewerking verleend door Marco den Toom op het orgel en Lennart Morée speelt op de vleugel. Jelmer Tichelaar percussie. Verder werkt het orkest Ars Musica mee.

Over Harm Hoeve

Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen, gemeente Staphorst. Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging hij naar het conservatorium, eveneens in Zwolle. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft hij piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor. Verder volgde Harm Hoeve lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem. Op 24-jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival; een interpretatiewedstrijd voor studenten aan diverse conservatoria in Europa.

Als kerkorganist is Harm Hoeve verbonden aan de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Rouveen. Hier is hij, na twee jaren orgelles, op 12-jarige leeftijd begonnen met het begeleiden van de gemeentezang. In deze kerk gaf hij ook zijn eerste orgelconcert. Inmiddels is dit uitgegroeid tot concerten door het hele land. Ook het buitenland wordt bezocht. Harm Hoeve gaf onder andere concerten in Canada, Amerika, Rusland, Duitsland, Schotland en Frankrijk.

Zijn orgelspel is regelmatig te beluisteren op de radio. Bijzonder positieve reacties kreeg hij op de EO-uitzending vanuit The American Cathedral in Parijs. In dit radioprogramma speelde Harm Hoeve op het grote Cavaille-Coll orgel werken van Lemmens, Bédard en Gigout.

Regelmatig begeleidt Harm Hoeve diverse koren en solisten bij concerten en cd-opnames. Orgel- en pianolessen geeft hij in een eigen lespraktijk.Tevens is Harm Hoeve actief als dirigent. Wekelijks dirigeert hij een kinder-, jongeren-, gemengd en mannenkoor.