Bodegraven Dorpskerk koorconcert

dorpskerk bodegraven koorconcertOp zaterdagavond 21 april 2018 is er een koorconcert in de Dorpskerk van Bodegraven.

Aanvang en toegang concert Bodegraven

De aanvang van het concert in Bodegraven is 19:30 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is €7,50. Kinderen betalen €2,50 voor de toegang. Een gezinskaart kost €20,00.

Er zal een collecte worden gehouden voor Deputaatschap Israël.

U bent van harte welkom in de Dorpskerk op de Oude Markt 1 in Bodegraven

Medewerkenden

Aan het concert in Bodegraven wordt medewerking verleend door het christelijk reiskoor onder leiding van Peter Wildeman. Verder werkt mee het Christelijk mannenkoor Con Forza onder leiding van Willem Nijhof. De organist en pianist is Joost van Belzen.

Over Con Forza

Het Christelijk mannenkoor CON FORZA uit Woerden is opgericht op 7 september 1993. Ontstaan uit de behoefte om te voorzien in een positief christelijk mannenkoor, waarvan het repertoir bestaat uit geestelijke liederen, gegrond op Gods Woord. Ook moest de muziek breed toegankelijk zijn voor de zangers en luisteraars, zodat de liederen hoofdzakelijk in de nederlandse taal worden gezongen en uitgevoerd. Zo heeft dit mannenkoor een geheel eigen gezicht en plaats gekregen in de koorwereld, maar ook een eigen publiek opgebouwd.

Het koor is gestart met zo’n 35 leden. Momenteel heeft het koor zo’n 100 leden. De zangers komen behalve uit Woerden zelf, uit de wijde omgeving van deze plaats elke dinsdag avond repeteren in de Gereformeerde Kruiskerk. Ook de kerkelijke achtergrond van de leden is heel divers. Vrijwel alle kerkelijke stromingen zijn vertegenwoordigd. Dit staat echter de eenheid onder de leden niet in de weg.

Con Forza staat onder de muzikale leiding van Willem Nijhof. Hij heeft het dirigeerstokje overgenomen van Bert Moll. In het verleden heeft het koor onder leiding gestaan van Martin Mans, die dirigent was vanaf de oprichting van het koor. Tevens werkt het koor veel samen met ander bekende musici, bijv: Wim de Penning als vaste organist bij concerten, Arjan en Edith Post, Willemijn, enz.

Het koor heeft zelf diverse eigen CD’s uitgebracht waaronder kerst-CD’s. Tevens zijn opnames te beluisteren op diverse verzamel CD’s.