Bethelkerk van Urk orgelzomer 2019 met Vincent de Vries

Bethelkerk van Urk orgelzomer 2019 met Vincent de VriesOp woensdag 21 augustus 2019 wordt er een concert tijdens de orgelzomer 2019 gehouden met Vincent de Vries in de Bethelkerk van Urk.

Aanvang en toegang Bethelkerk van Urk

De aanvang van het concert in de Bethelkerk van Urk is 16:00 uur en duurt tot circa 17:00 uur. De toegang tot het concert is gratis, met een collecte aan de uitgang. Vincent de Vries bespeelt tijdens het concert het Abraham Meere-orgel (1792)

U bent van harte welkom in de Bethelkerk op de Wijk 3 op Urk.

Over het programma van de Bethelkerk van Urk

Tijdens het programma in de Bethelkerk van Urk zal Vincent de Vries de onderstaande nummers ten gehore brengen.

Programma

1 Jan Zwart (1877-1937)

– Fantasie over psalm 24 vers 4 “verhoog op poorten nu den boog”

– Liedbewerking over “U bid ik aan, o macht der liefde”

2 Johann Sebastian Bach (1685-1750)

– Ricercare a 6 (arr. Jean Guillou)

– “Liebster Jesu, wir sind hier” BWV 731

3 Jan Zwart

– Sombere muziek over psalm 103 vers 8 “Gelijk het gras is ons korstondig leven”

4 Healey Willan (1880-1968)

– Introduction, Passacaglia and Fugue in E-flat minor

5 Flor Peeters (1903-1986)

– Aria, opus 51

6 Jan Zwart

– Fantasie over “Een vaste burg is onze God”

Over Vincent de Vries

Vincent de Vries werd geboren in 1969 te Scheveningen en kreeg op 4-jarige leeftijd van zijn moeder de eerste pianolessen. Toen hij 10 jaar was, deed hij toelatingsexamen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Een jaar later kreeg hij een studiebeurs waardoor hij bij de Franse pianist Janine Dacosta les kon nemen. Op 12-jarige leeftijd nam de pianist Theo Bruins hem onder zijn hoede. Naast hoofdvak piano studeerde Vincent ook hoofdvak orgel bij Wim van Beek en Bert Matter. Op 15-jarige leeftijd debuteerde hij als concertorganist.

Na zijn diploma “Uitvoerend Musicus” in 1993 aan het Koningklijk Conservatorium in Den Haag stelde Jerome Rose hem in staat om met een studiebeurs aan de Bowling Green University (Ohio, USA) te studeren voor de titel “Master of Music”. Daarna studeerde hij nog twee jaar aan de Indiana University Bloomington voor het “performance certificate”. Na het behalen van de Doctorstitel in 2004 aan de University of Texas at Austin werd Vincent Assistant Professor en Director of Collaborative Piano aan de Baylor University te Waco (Texas).

Sinds september 2010 is Vincent benoemd tot “Professor of Piano and Collaborative Piano” aan de Yonsei University in Seoul, een van de meest vooraanstaande universiteiten in Zuid-Korea. Tevens geeft hij recitals en masterclasses aan de universiteiten in Amerika en Azië.

Op zijn 15e jaar maakte Vincent 2 langspeelplaten in de Evangelisch-Lutherse Kerk en de Grote Kerk te Den Haag, gevolgd door 9 cd’s: Oude Kerk Amsterdam (2), Domkerk Utrecht (2), Grote Kerk Maassluis, Bovenkerk Kampen, St. Martin Dudelange (Lux), St. Gudula Rhede (D) en de St. Aposteln Keulen (D). Tevens maakte Vincent 5 cd’s bij MSR Classics (piano/harpsichord).

Vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelmuziek werd Vincent in 2003 door de Société Académique “Arts-Sciences-Lettres” te Parijs onderscheiden met de zilveren medaille.