Augustijnenkerk van Dordrecht samenzang met Pieter Heykoop

Augustijnenkerk van Dordrecht samenzang met Pieter HeykoopOp zaterdagavond 13 oktober 2018 wordt in de Augustijnenkerk van Dordrecht een samenzangavond gehouden met de organist Pieter Heykoop.

Aanvang en toegang samenzangavond Augustijnenkerk van Dordrecht

De aanvang van de samenzangavond in de Augustijnenkerk van Dordrecht is 19:30 uur. De toegang is gratis. Er zal een collecte worden gehouden voor MAF-Brugmans en GBZ- van de Kraan. Het thema van deze avond is Uitzien en Verlangen.

U bent van harte welkom in de Augustijnenkerk op de Voorstraat 216 in Dordrecht.

De organist Pieter Heykoop zal dan het orgel bespelen.

Over Pieter Heykoop

Pieter Heykoop werd op 11 oktober 1960 te Dordrecht geboren. Op jeugdige leeftijd bleek zijn muzikale aanleg en interesse voor het orgel. Op 6-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgellessen van Bart van den Berg. Vervolgens studeerde hij bij Cor Visser. Op 15-jarige leeftijd werd hij benoemd als vaste organist van één van de Gereformeerde Kerken in zijn geboortestad.

Sinds 1986 is Pieter Heykoop organist van de Gereformeerde Gemeente in zijn woonplaats Yerseke. Hier bespeelt hij het prachtige 3-klaviers Van den Heuvel-orgel. Hij is als vaste begeleider verbonden geweest aan Mannenkoor Ethan te Yerseke. Vervolgens was hij organist van Mannenkoor Elim te ‘s-Gravenpolder.

Sinds 2009 is hij vaste organist van Gemengd Koor Yerseke. In januari 2015 is Heykoop benoemd tot organist van het Chr. Urker Visserskoor Crescendo en in datzelfde jaar werd hij (weer) vaste organist van Mannenkoor Ethan te Yerseke.

Zijn 40-jarig organistenjubileum werd onder grote belangstelling gevierd op 2 januari 2016 in de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam.

Pieter Heykoop is een veelgevraagd organist voor zang- en orgelavonden in binnen- en buitenland. Hij bespeelde tal van imposante orgels in o.a. Frankrijk, Engeland, Duitsland, Luxemburg, Schotland, Oostenrijk, Tsjechoslowakije, Canada, USA, Israël en Zuid-Afrika. Er verschenen van hem vele CD’s met orgelimprovisaties, samenzang en koorzang.

Een groot aantal orgelbewerkingen zijn, van zijn hand en onder zijn uitgave, op bladmuziek verkrijgbaar. Zijn spel wordt veelal gekenmerkt door vindingrijkheid en fijngevoeligheid.