André van Vliet speelt programma van Herman van Vliet

André van Vliet speelt programma van Herman van VlietKampen – Kunt u óók zo van genieten, dat oude vertrouwde geluid van het Kamper Hinsz-orgel met André van Vliet? Romantische programma’s, waarop zowel koraalbewerkingen als goede literatuurstukken staan. Toegankelijke organisten, die het orgel in al z’n facetten laten klinken… Dan is de Bovenkerk op woensdagavond in de maanden juli en augustus voor u en jou de ‘place-to-be’!

Van harte welkom op (één van) de concerten in deze woensdagavond-orgelserie!

Over het concert met André van Vliet

Het achtste orgelconcert op woensdag 21 augustus 2019 wordt verzorgd door André van Vliet. André heeft jaren les gehad van de in 2018 overleden organist Herman van Vliet. Van Vliet zal deze avond een programma ten gehore brengen die Herman van Vliet op 16 augustus 1984 in de Bovenkerk speelde. Het orgelconcert wordt geopend met Psalm 116 van Willem Weijland. Verder staan er o.a. werken op van J.S. Bach, G. Merkel, M. Brosig. Dit concert wordt afgesloten met een koraalfinale van Herman van Vliet.

Over André van Vliet

André van Vliet werd geboren op 18 augustus 1969 in Benschop. Op 9-jarige leeftijd begeleidde hij de kerkdiensten in zijn woonplaats. Lessen volgde hij bij Gijsbert Lekkerkerker en de bekende organist Herman van Vliet, die hem ook de liefde voor de met name Franse romantiek bijbracht.

Op het Utrechts Conservatorium studeerde André bij Nico v.d. Hooven, Jan Welmers en Jan Raas, alwaar in 1991 het diploma werd behaald.

Als begeleider van koren of als solist reist hij wekelijks door het land. Speelde voor radio en TV en maakte 7 solo-albums.

Als dirigent is André verbonden aan de koren Hervormde Gemengde Zangvereniging. ‘Vox Jubilans’ uit Waddinxveen en Projectkoor ‘Oriolus’ uit Maarn en Mannen ensemble “Cantare” uit Woudenberg

Voor Johannus-orgelbouw uit Ede verzorgt André de maandelijkse ‘muzikale handreiking’, alsmede een aantal andere promotie-activiteiten. Al met al een muzikaal leven op een breed terrein. Maar niet te vergeten is één van de belangrijkste activiteiten de wekelijkse eredienst in zijn woonplaats Polsbroek. Want gemeentezang in je eigen kerk, blijft één van de mooiste opdrachten.

Aanvang en toegang van het concert met André van Vliet

Bovenstaand concert met André van Vliet begint om 20.00 uur. Toegangsprijs is 10 euro per persoon. Tot en met 12 jaar is de toegang gratis!

Na afloop van elk concert is links onder het orgel koffie, thee of fris te verkrijgen à € 1,50.