42e Traditioneel Nieuwjaarsconcert vanuit de Rotterdamse Laurenskerk

42e Traditioneel Nieuwjaarsconcert vanuit de Rotterdamse LaurenskerkOp D.V. zaterdag 8 januari 2022 vindt het 42e Traditioneel Nieuwjaarsconcert plaats in de Laurenskerk van Rotterdam.

Over het 42e Traditioneel Nieuwjaarsconcert

De traditie van het traditioneel nieuwjaarsconcert werd in 1980 door grondlegger Klaas Jan Mulder gestart en sinds 2007 is dit stokje door verschillende organisten overgenomen. In deze 42e editie spelen Peter Eilander en Jaap Eilander op orgel en piano. Vader Eilander vanaf het Marcussen-orgel en Jaap Eilander op een Fazioli-concertvleugel. Tijdens dit concert zal er een afwisselend programma worden gespeeld.

Er zullen allerlei bewerkingen gespeeld worden zoals bewerkingen van Klaas-Jan Mulder, Johan Sebastiaan Bach, Peter Eilander en vele andere bekende musici. Het volledige programma van het 42e Traditioneel Nieuwjaarsconcert is te vinden op: https://www.nieuwjaarsconcerten.nl/programma

Aanvang en toegang 42e traditioneel nieuwjaarsconcert

Dit jaar zal het 42e traditioneel nieuwjaarsconcert wederom via livestream te volgen zijn vanaf 20:00 uur YouTube-kanaal van Nieuwjaarsconcerten Rotterdam. Opnieuw zenden een livestream uit vanuit de Laurenskerk op het Grote kerkplein 27 te Rotterdam

Voor elke kaart en donatie dragen we samen bij aan de actie van Laurens-organist Hayo Boerema voor de restauratie van \’zijn\’ Marcussen-orgel en doen we een donatie aan KWF Kankerbestrijding. Zie voor meer informatie: www.nieuwjaarsconcerten.nl/nieuws
We zijn blij dat we ondanks alle maatregelen ook tijdens deze 42e editie weer een muzikale start samen te kunnen maken vanuit de Laurenskerk in Rotterdam. Kijk mee via het youtubekanaal of website:
https://www.nieuwjaarsconcerten.nl/livestream
https://youtube.com/nieuwjaarsconcertenrotterdam

Deze livestream is gratis te volgen. Wij vragen u om een digitale donatie te doen ter bestrijding van de onkosten en de aangekondigde goede doelen voor het 42e Traditioneel Nieuwjaarsconcert.

Over Jaap Eilander

Jaap Eilander, winnaar van het Petrof Piano Concours, studeerde in 2009 af op hoofdvak piano aan het ArtEZ-Conservatorium van Enschede. Hiervoor volgde hij pianolessen bij o.a. Herman Riphagen en later bij Geoffrey Madge aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook volgt hij regelmatig lessen en masterclasses bij bijvoorbeeld Mikhail Markov, Marietta Petkova, Kateriina Liimatainen, Ralph van Raat en Fred Oldenburg.

Kamermuziekconcerten, begeleiden, concertpraktijk

Jaap Eilander is regelmatig te horen tijdens kamermuziekconcerten en bij het begeleiden van solisten en koren. Ook het solorecital is een belangrijk onderdeel van zijn concertpraktijk. Hij trad op in o.a. het Concertgebouw Amsterdam, Paleis Soestdijk, Kasteel de Vanenburg, Kurhaus Scheveningen en verschillende concertzalen in binnen- en buitenland zoals in Anhalt-Köthen (DL), de plek waar Bach zelf werkzaam is geweest.

Bijzonder was het optreden van Jaap in 2008 tijdens de opening van het Nationaal Muziekkwartier in Enschede waarbij de toenmalige koningin Beatrix aanwezig was en het concert rechtstreeks werd uitgezonden op televisie.

Cd’s en Bachbewerkingen voor piano

Begin 2012 verscheen zijn eerste solo-cd met werken van Schumann, Chopin, Liszt en Prokofiev getiteld ‘Arabeske’, gevolgd door twee Bach-albums in 2015 en 2020. Van zijn hand verschenen een aantal Bach bewerkingen voor piano die aftrek vinden in geheel Europa en daarbuiten.

Als pianodocent heeft Jaap Eilander in 2013 een eigen lespraktijk in Deventer opgezet voor kwalitatief hoogstaand piano onderwijs.